Nasi LIDERZY
Innowacyjne produkty dla zdrowia, urody i smukłej sylwetki
Nasza OFERTA

Formuła Asafin®* jest otrzymywana w opatentowanej technologii FenuMATTM*, gwarantującej jej optymalną jakość i biodostępność.
Preparat jest skomponowany z najwyższej jakości surowców pochodzenia naturalnego, w tym także standaryzowanych, stanowiących cenne źródło wielu związków bioaktywnych.
Główne korzyści:
Środki ostrożności: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. W przypadku istniejących chorób przewlekłych, jak również w przypadku przyjmowania leków, należy skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem stosowania produktu.
Asafin®*
Asafin®* – zastrzeżona formuła gumożywicy z korzenia zapaliczki cuchnącej mikrokapsułkowanej w błonniku z kozieradki pospolitej. Asafin®* jest formułą roślinną pochodzenia naturalnego, otrzymywaną w opatentowanej technologii FenuMATTM*. Technologia obejmuje proces mikrokapsułkowania gumożywicy z zapaliczki cuchnącej w błonniku z kozieradki pospolitej. Dzięki temu możliwe jest zamaskowanie nieprzyjemnego naturalnego smaku i zapachu gumożywicy, a powstałe mikrokapsułki sprzyjają przedłużonemu, powolnemu uwalnianiu cennych związków aktywnych i lepszemu ich przyswajaniu.
Rysunek 1. Po lewej (B) – gumożywica z zapaliczki cuchnącej w formie wyjściowej. Po prawej (C) - mikrokapsułkowana formuła zastrzeżona zapaliczki cuchnącej oparta na technologii FenuMATTM*. Obraz z mikroskopu elektronowego.
Asafin®* jest formułą przebadaną przedklinicznie i klinicznie. W badaniach stosowano porcję 250 mg-500 mg formuły na dobę. Porcja 250 mg jest zawarta w 50 ml suplementu diety DUOLIFE My Gastrin.
* Formuła Asafin® jest otrzymywana w opatentowanej technologii FenuMAT™. Asafin® i FenuMAT™ są znakami towarowymi Akay Natural Ingredients Private Limited.
Zobacz, jak składniki DUOLIFE My Gastrin wspierają Twój organizm
Składniki:
Ekstrakt z owoców dzikiej róży Dzika róża to owoc o ponadprzeciętnej zawartości witaminy C –100 g świeżych owoców dostarcza 680-1200 mg naturalnej witaminy C. W środowisku naturalnym witamina C występuje wraz z tak zwanym „tłem biologicznym” (polifenole i inne związki aktywne), wywierającym efekt stabilizujący oraz synergistyczny. Witamina C:
|
||
Ekstrakt z nasion kopru włoskiego Koper włoski jest rośliną znaną od starożytności zarówno ze swych cennych właściwości, jak i walorów smakowych. Pierwotnie roślina ta występowała wyłącznie w rejonie Morza Śródziemnego, jednak z czasem zaczęto go uprawiać również w pozostałych rejonach świata. Nasiona kopru włoskiego zawierają olejek eteryczny, a także związki polifenolowe (np. kwas chinowy, kwas chlorogenowy, kwas kumarowy, rutyna, kwercytyna). Koper włoski sprzyja redukcji wzdęć oraz stanów skurczowych brzucha. |
||
Ekstrakt z liści gojnika (szałwii libańskiej) Gojnik z gatunku Sideritis scardica należy do roślin endemicznych występujących naturalnie na Półwyspie Bałkańskim. Zwany jest potocznie herbatą górską, grecką lub herbatą pasterzy. Spośród składników aktywnych ziela szałwii libańskiej wymienić należy olejek eteryczny, bogaty w sideridiol i siderol, ponadto flawonoidy (luteolinę, apigenin), kwasy fenolowe oraz terpenoidy. Dodatkowo szałwia libańska to bogactwo witamin i minerałów, m.in. żelaza, cynku, magnezu, potasu i sodu. |
||
Ekstrakt z liści mięty pieprzowej Mięta to zioło, którego cenne właściwości doceniano już w starożytności. Liście tej rośliny zawierają głównie olejek eteryczny, flawonoidy, karotenoidy, fenolokwasy, garbniki, związki goryczkowe, sterole oraz sole mineralne. Mięta pieprzowa:
|
||
Ekstrakt z nasion ostropestu plamistego Nasiona ostropestu plamistego zawierają materiał zapasowy oraz zespół bioflawonoidów zwanych sylimaryną. W skład materiału zapasowego wchodzą głównie: olej (a w nim kwas linolowy i oleinowy), białko (w tym dużo aminokwasów egzogennych), cukry, błonnik oraz sterole z tokoferolem (witamina E). Ostropest plamisty przyczynia się do ochrony wątroby oraz pomaga w utrzymaniu jej prawidłowych funkcji. Wspomaga także trawienie i oczyszczanie organizmu. |
||
Ekstrakt z korzenia czarnej rzodkwi Współcześnie rzodkiew czarna jest uprawiana w większości krajów Europy, jednak w przeszłości występowała głównie w krajach śródziemnomorskich. W roślinie tej znajdziemy przede wszystkim związki należące do grupy glukozynolatów, ale także fitosterole i kwasy fenolowe. Dodatkowo korzeń rzodkwi jest bogatym źródłem witaminy C oraz witamin z grupy B, a także wielu związków mineralnych, takich jak sole potasu, wapnia i magnezu.
|
||
Ekstrakt z liści rozmarynu Charakterystyczną cechą tej rośliny jest jej wiecznie zielone zabarwienie i bardzo wąskie, długie liście. Ponadto łatwo rozpoznać ją po mocno aromatycznym, charakterystycznym zapachu, który zawdzięcza zawartemu w liściach olejkowi eterycznemu. Olejek eteryczny rozmarynu zawiera: kamforę, borneol i cyneol. Oprócz tego roślina zawiera także cenne flawonoidy (w tym np. luteolinę), garbniki i terpeny. Rozmaryn:
|
||
Ekstrakt z kłącza kurkumy (ostryżu długiego) Kurkuma nazywana jest także ostryżem Zohary lub szafranem indyjskim. Zawdzięcza ona swe właściwości oraz piękny złoto-pomarańczowy kolor związkom biologicznie aktywnym – kurkuminoidom, z których najważniejszy to kurkumina. Kurkuma jest także niezwykle bogatym źródłem wielu witamin (m.in. witaminy E, K, witamin z grupy B) i składników mineralnych, takich jak wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, cynk i sód. Kurkuma pomaga w utrzymaniu zdrowej wątroby. |
||
Sok z suszonej śliwki Śliwka zawiera wiele cennych witamin (C, A, E oraz witaminy z grupy B), minerałów (potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor) i polisacharydów (w tym dużo błonnika). Jest także cennym źródłem związków polifenolowych. |
||
Sposób użycia
Sposób użycia: 25 do 50 ml raz dziennie, przed lub po głównym posiłku. Można także stosować dwa razy dziennie po 25 ml przed lub po posiłku. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Nie przekraczać zalecanej maksymalnej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. O ewentualności stosowania większych porcji może zadecydować tylko lekarz. W razie wątpliwości dotyczących stosowania suplementu należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. 25-50ml = ok.2-4 łyżki |
||
Zobacz film edukacyjny:
Zobacz film promocyjny:
Poznaj inne produkty DuoLife:
Przechowywanie :
Przechowywanie: : produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć do 30 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Ze względu na fakt, iż suplement diety DUOLIFE jest produktem naturalnym, smak i konsystencja poszczególnych jego partii mogą się różnić, w zależności od pory roku oraz surowców, które zostały użyte do produkcji. Ewentualny osad tworzą naturalne składniki i jest to proces typowy dla takich produktów. Aby zniwelować osad należy wstrząsnąć przed spożyciem.
Dbaj o środowisko razem z DUOLIFE i segreguj odpady!
Po zużyciu produktu zadbaj o środowisko. Wrzuć butelkę, nakrętkę, etykietę oraz sleeve (owijkę foliową) do odpowiednio wyznaczonych do tego pojemników na odpady. Z pomocą przyjdzie Ci poniższa tabela.
Tabela środowiskowa:
Nasi EKSPERCI
OFERTA
Informacje
Kontakt
Copyright 2018 - Vitnatura. Wszelkie prawa zastrzeżone
© 2018