.

.

.

.

Nasi LIDERZY

    Innowacyjne produkty  dla zdrowia, urody i smukłej sylwetki

    Nasza OFERTA

    POWRÓT

    SunVital 150ml

    ZAMAWIAM

    KUPUJĘ

    13 kwietnia 2019

    SunVital®  to produkt skomponowany ze starannie wyselekcjonowanych składników pochodzenia naturalnego, które tworzą unikalną kompozycję, zgodną z zasadami synergizmu.

    Suplement diety SunVital®  to połączenie zastrzeżonej formuły SunVital® bogatej w cynk, pozyskanej z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae, miodu, soków owocowych oraz wielu cennych ekstraktów roślinnych, m.in. z propolisu zielonego, z owoców czarnego bzu, z owoców aceroli oraz czosnku.

    Główne korzyści: 

    • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego (czosnek, witamina C, cynk, czarny bez, brodziuszka wiechowata).

    • Wspomaga naturalne mechanizmy obronne, zwłaszcza na poziomie górnych dróg oddechowych (brodziuszka wiechowata).

    • Przyczynia się do ochrony organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi (brodziuszka wiechowata).

    • Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości (cynk).

     

     

     


     


     

    Ekstrakt z owoców czarnego bzu

    Standaryzowany na zawartość polifenoli - w owocach czarnego bzu głównymi składnikami bioaktywnymi są polifenole – antocyjany/antocyjanidyny (znaczna zawartość; 0,2–1%), flawonole, kwasy organiczne, witamina C, witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy), minerały (potas, wapń, fosfor) oraz węglowodany (głównie cukry proste: glukoza i fruktoza). 

    Czarny bez wspomaga funkcje układu odpornościowego. 

     

    Ekstrakt z owoców aceroli

    Standaryzowany na 50% zawartość witaminy C. Owoce aceroli to owoce zawierające bardzo wysoką dawkę witaminy C (w 100 g świeżej masy owoców znajduje się 1000–4500 mg witaminy C). Ponadto, acerola obfituje w antocyjany i karotenoidy, w tym beta-karoten (prowitamina A). 

    Witamina C: 

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, 

    • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, 

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, 

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, 

    • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, 

    • pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, skóry oraz zębów i dziąseł, 

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. 

     

    SunVital®

    (Zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość cynku) - zawarta w preparacie formuła o zwiększonej i standaryzowanej zawartości cynku jest pozyskiwana w procesie fermentacji, a następnie inaktywacji specjalnych linii drożdży Saccharomyces cerevisiae. 
    Drożdże – naturalna skarbnica wielu witamin i minerałów, są hodowane i dodatkowo odżywiane, a następnie w łagodnych warunkach przetwarzane i suszone, co pozwala na oddziaływanie zachowanych witamin i minerałów z naturalną matrycą drożdżową, stanowiącą ich „tło biologiczne” oraz gwarancję ich trwałości i jakości. Uzyskany produkt finalny zawiera kompleks naturalnych, doskonale przyswajalnych składników odżywczych, z określoną, standaryzowaną ilością cynku. 

    Cynk: 

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, 

    • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, 

    • pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, 

    • pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie oraz skórę, 

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia, 

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, 

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, 

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych, 

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A, 

    • pomaga w prawidłowej syntezie białka, 

    • bierze udział w procesie podziału komórek.

     

    Ekstrakt z propolisu zielonego

    Standaryzowany na zawartość artepiliny C. Propolis zielony uważany jest za jeden z najcenniejszych propolisów na świecie jest produktem zbieranym przez pszczoły miodne z brazylijskiej rośliny Baccharis dracunculifolia, charakterystycznej dla regionów tropikalnych. Swój zielony kolor zawdzięcza chlorofilowi obecnemu w młodych tkankach rośliny.

     

    Ekstrakt z pestek dyni

    Pestki dyni zawierają olej, w skład którego wchodzą głównie cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, białka i karotenoidy (luteina, beta-karoten). Ponadto pestki dyni są skarbnicą wielu witamin (E, C, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, B6, A i K) oraz minerałów, takich jak cynk, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas.

     

    Ekstrakt z czosnku

    Czosnek jest znany naturalnej medycynie od ponad 4000 lat.   Zawiera flawonoidy i charakteryzuje się znacznym stężeniem organicznej siarki skumulowanej w allinie i skordyninie. Czosnek zawiera także inne cenne składniki, takie jak witaminy np. C oraz B complex oraz minerały (fosfor i potas).   

    Czosnek: 

    • ma działanie antybakteryjne. 

    • przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.

     

    Ekstrakt z liści brodziuszki wiechowatej

    Brodziuszka jest bogata w wiele substancji aktywnych, które odpowiadają za jej szerokie spektrum cennych właściwości. Należą do nich: saponiny, taniny, flawony, panikulidy, związki diterpenowe (andrografolidy). 

    Brodziuszka wiechowata: 

    • pomaga wspierać układ odpornościowy. 

    • pomaga złagodzić problemy z drogami oddechowymi, takie jak kaszel, ból gardła w naturalny sposób.

    • wspomaga naturalne mechanizmy obronne, zwłaszcza na poziomie górnych dróg oddechowych.

    • przyczynia się także do ochrony organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

     

    Miód

    Miód dostarcza wielu cennych składników energetycznych, budulcowych i regulujących, wspomagając kondycję organizmu. Dodatek miodu, usprawnia przyswajanie składników mineralnych i witaminowych zawartych w produkcie. Miód zawiera m.in. cukry (z czego 70–80% stanowią glukoza i fruktoza, stanowiące łatwo przyswajalne źródło energii), składniki mineralne (0,25–0,35%) głównie: potas, żelazo, wapń, sód, mangan, fosfor, kobalt, miedź; witaminy (głównie C i witaminy z grupy B), a także polifenole (w tym flawonoidy) oraz karotenoidy.

     

    Sok owoców z czerwonych winogron

    Winogrona są bogatym źródłem wielu cennych witamin i minerałów, takich jak witamina A, C, B1, B2, B6, PP, E, K oraz kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, sód, cynk, mangan, selen oraz fluor. Dodatkowo zawierają one cenne polifenole, wśród których warto wymienić resweratrol oraz antocyjany. Resweratrol jest syntetyzowany m.in. w skórkach winogron w odpowiedzi na infekcje grzybicze, stres oksydacyjny oraz promieniowanie UV.

     

    Sok z owoców jeżyn

    Jeżyny są skarbnicą antyoksydantów polifenolowych, głównie antocyjanów oraz flawonoli. Ponadto, owoce jeżyny są cennym źródłem witamin (A, C, grupa B) i minerałów (wapń, potas, fosfor) oraz kwasów organicznych (kwas elagowy), które przyczyniają się do antyoksydacyjnego potencjału rośliny.

     

    Sok z owoców dzikiej róży

    Dzika róża to owoc o ponadprzeciętnej zawartości witaminy C – 100 g świeżych owoców dostarcza jej w ilości 680–1200 mg. Występująca w owocach róży naturalna witamina C, jest doskonale przyswajalna przez organizm ludzki i 3 do 5-krotnie bardziej aktywna od swego syntetycznego odpowiednika. W owocach dzikiej róży występuje ponad 130 związków aktywnych. Oprócz witaminy C można w nich znaleźć bardzo dużą ilość antyoksydantów, witaminy: E, K, wiele witamin z grupy B, a także składniki mineralne, takie jak potas, wapń, magnez, fosfor czy żelazo.

     

     


     

    Sposób użycia: 5 ml raz dziennie, po posiłku, najlepiej po rozcieńczeniu z wodą. W okresie zwiększonego zapotrzebowania 2 razy dziennie po 5 ml, po posiłku. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Syrop przeznaczony dla dzieci powyżej 6 roku życia. Do odmierzenia płynu można użyć.

     

     

     


     

     


     


     

    Przechowywanie: : Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć do 30 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Ze względu na fakt, iż suplement diety DuoLife jest produktem naturalnym, smak i konsystencja poszczególnych jego partii mogą się różnić, w zależności od pory roku oraz surowców, które zostały użyte do produkcji. Ewentualny osad tworzą naturalne składniki i jest to proces typowy dla takich produktów. Aby zniwelować osad należy wstrząsnąć przed spożyciem.

    Dbaj o środowisko razem z DUOLIFE i segreguj odpady!

    Po zużyciu produktu zadbaj o środowisko. Wrzuć butelkę, zakrętkę, miarkę, etykietę oraz pudełko do odpowiednio wyznaczonych do tego pojemników na odpady. Z pomocą przyjdzie Ci poniższa tabela.

    Tabela środowiskowa:
     

     

    KARTA

    informacyjna  →

    <<< POWRÓT

    Przycisk

    Nasi EKSPERCI

    OFERTA

    Informacje

    Kontakt

    Konsultacja

    z ekspertem

    Copyright  2018 -  Vitnatura. Wszelkie prawa zastrzeżone

    © 2018