.

.

.

.

Nasi LIDERZY

    Innowacyjne produkty  dla zdrowia, urody i smukłej sylwetki

    Nasza OFERTA

    POWRÓT

    ZAMAWIAM

    KUPUJĘ

    13 kwietnia 2019

    SunVital 150ml

    SunVital® to w 100% naturalny suplement diety, przeznaczony dla dzieci powyżej 6-go roku życia, skomponowany na bazie naturalnych witamin, minerałów i antyoksydantów z surowców roślinnych, z dodatkiem cynku, by wspomóc prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego i dróg oddechowych młodego organizmu.

    Standaryzowane, najwyższej jakości składniki roślinne i zastrzeżona formuła z prozdrowotnych drożdży sprzyjają mobilizacji mechanizmów odpornościowych, zarówno w przebiegu infekcji jak i w okresie zwiększonej podatności na zachorowania.

    W skład suplementu diety SunVital® wchodzą: sok owoców z czerwonych winogron, sok z owoców jeżyn, ekstrakt z owoców czarnego bzu, sok z owoców dzikiej róży, miód, ekstrakt z owoców aceroli, zastrzeżona formuła SunVital® pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość cynku, ekstrakt z propolisu zielonego, ekstrakt z pestek dyni, ekstrakt z czosnku oraz ekstrakt z liści brodziuszki wiechowatej.

    Brodziuszka wiechowata pomaga wspierać układ odpornościowy.

    Brodziuszka wiechowata pomaga złagodzić problemy z drogami oddechowymi, takie jak kaszel, ból gardła w naturalny sposób.

    Brodziuszka wiechowata wspomaga naturalne mechanizmy obronne, zwłaszcza na poziomie górnych dróg oddechowych. 

    Brodziuszka wiechowata przyczynia się także do ochrony organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

    Czarny bez wspomaga funkcje układu odpornościowego.

    Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

    Cynk pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

    Cynk pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

    Cynk pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie oraz skórę.

    Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.

    Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.

    Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych.

    Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych.

    Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A.

    Cynk pomaga w prawidłowej syntezie białka.

    Cynk bierze udział w procesie podziału komórek.

    Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

    Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

    Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

    Witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

    Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

    Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, skóry oraz zębów i dziąseł.

    Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

    Czosnek ma działanie antybakteryjne. 

    Czosnek przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. 

     

     

     

     


     

    Składniki wyłącznie pochodzenia naturalnego

    Vege

    Standaryzowane składniki

     

     

     

    Etykieta wielojęzyczna

    Szklana butelka

    Miarka w opakowaniu 

     

     

     

    Synergizm działania 

    Gluten free

    Bez konserwantów i GMO

     

     

     

    Utrwalane metodą IHHP

     

     

     

     


     

    Sok owoców z czerwonych winogron - winogrona są bogatym źródłem wielu cennych witamin i minerałów, takich jak witamina A, C, B1, B2, B6, PP, E, K oraz kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, sód, cynk, mangan, selen oraz fluor. Dodatkowo zawierają one cenne polifenole, wśród których warto wymienić resweratrol oraz antocyjany. Resweratrol jest syntetyzowany m.in. w skórkach winogron w odpowiedzi na infekcje grzybicze, stres oksydacyjny oraz promieniowanie UV.

     

    Sok z owoców jeżyn - jeżyny są skarbnicą antyoksydantów polifenolowych, głównie antocyjanów oraz flawonoli. Ponadto, owoce jeżyny są cennym źródłem witamin (A, C, grupa B) i minerałów (wapń, potas, fosfor) oraz kwasów organicznych (kwas elagowy), które przyczyniają się do antyoksydacyjnego potencjału rośliny.

     

    Ekstrakt z owoców czarnego bzu standaryzowany na zawartość polifenoli - w owocach czarnego bzu głównymi składnikami bioaktywnymi są polifenole – antocyjany/antocyjanidyny (znaczna zawartość; 0,2–1%), flawonole, kwasy organiczne, witamina C, witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy), minerały (potas, wapń, fosfor) oraz węglowodany (głównie cukry proste: glukoza i fruktoza).

    Czarny bez wspomaga funkcje układu odpornościowego. 

     

    Sok z owoców dzikiej róży - dzika róża to owoc o ponadprzeciętnej zawartości witaminy C – 100 g świeżych owoców dostarcza jej w ilości 680–1200 mg. Występująca w owocach róży naturalna witamina C, jest doskonale przyswajalna przez organizm ludzki i 3 do 5-krotnie bardziej aktywna od swego syntetycznego odpowiednika. W owocach dzikiej róży występuje ponad 130 związków aktywnych. Oprócz witaminy C można w nich znaleźć bardzo dużą ilość antyoksydantów, witaminy: E, K, wiele witamin z grupy B, a także składniki mineralne, takie jak potas, wapń, magnez, fosfor czy żelazo.

     

    Miód - miód dostarcza wielu cennych składników energetycznych, budulcowych i regulujących, wspomagając kondycję organizmu. Dodatek miodu, usprawnia przyswajanie składników mineralnych i witaminowych zawartych w produkcie. Miód zawiera m.in. cukry (z czego 70–80% stanowią glukoza i fruktoza, stanowiące łatwo przyswajalne źródło energii), składniki mineralne (0,25–0,35%) głównie: potas, żelazo, wapń, sód, mangan, fosfor, kobalt, miedź; witaminy (głównie C i witaminy z grupy B), a także polifenole (w tym flawonoidy) oraz karotenoidy.

     

    Ekstrakt z owoców aceroli - standaryzowany na 50% zawartość witaminy C. Owoce aceroli to owoce zawierające bardzo wysoką dawkę witaminy C (w 100 g świeżej masy owoców znajduje się 1000–4500 mg witaminy C). Ponadto, acerola obfituje w antocyjany i karotenoidy, w tym beta-karoten (prowitamina A).


    Witamina C:

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

    • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,

    • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,

    • pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, skóry oraz zębów i dziąseł,

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

     

     

    SunVital® (zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość cynku) - zawarta w preparacie formuła o zwiększonej i standaryzowanej zawartości cynku jest pozyskiwana w procesie fermentacji, a następnie inaktywacji specjalnych linii drożdży Saccharomyces cerevisiae.

     

    Drożdże – naturalna skarbnica wielu witamin i minerałów, są hodowane i dodatkowo odżywiane, a następnie w łagodnych warunkach przetwarzane i suszone, co pozwala na oddziaływanie zachowanych witamin i minerałów z naturalną matrycą drożdżową, stanowiącą ich „tło biologiczne” oraz gwarancję ich trwałości i jakości. Uzyskany produkt finalny zawiera kompleks naturalnych, doskonale przyswajalnych składników odżywczych, z określoną, standaryzowaną ilością cynku.

     

    Cynk:

    • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

    • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

    • pomaga w utrzymaniu zdrowych kości,

    • pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie oraz skórę,

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia,

    • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych,

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych,

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych,

    • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A,

    • pomaga w prawidłowej syntezie białka,

    • bierze udział w procesie podziału komórek.

     

     

    Ekstrakt z propolisu zielonego - standaryzowany na zawartość artepiliny C. Propolis zielony uważany jest za jeden z najcenniejszych propolisów na świecie jest produktem zbieranym przez pszczoły miodne z brazylijskiej rośliny Baccharis dracunculifolia, charakterystycznej dla regionów tropikalnych. Swój zielony kolor zawdzięcza chlorofilowi obecnemu w młodych tkankach rośliny.

     

    Ekstrakt z pestek dyni - pestki dyni zawierają olej, w skład którego wchodzą głównie cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, białka i karotenoidy (luteina, beta-karoten). Ponadto pestki dyni są skarbnicą wielu witamin (E, C, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, B6, A i K) oraz minerałów, takich jak cynk, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas.

     

    Ekstrakt z czosnku - czosnek jest znany naturalnej medycynie od ponad 4000 lat.   Zawiera flawonoidy i charakteryzuje się znacznym stężeniem organicznej siarki skumulowanej w allinie i skordyninie. Czosnek zawiera także inne cenne składniki, takie jak witaminy np. C oraz B complex oraz minerały (fosfor i potas).  

    Czosnek ma działanie antybakteryjne. 

    Czosnek przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. 

     

    Ekstrakt z liści brodziuszki wiechowatej - brodziuszka jest bogata w wiele substancji aktywnych, które odpowiadają za jej szerokie spektrum cennych właściwości. Należą do nich: saponiny, taniny, flawony, panikulidy, związki diterpenowe (andrografolidy).

    Brodziuszka wiechowata pomaga wspierać układ odpornościowy. 

    Brodziuszka wiechowata pomaga złagodzić problemy z drogami oddechowymi, takie jak kaszel, ból gardła w naturalny sposób. 

    Brodziuszka wiechowata wspomaga naturalne mechanizmy obronne, zwłaszcza na poziomie górnych dróg oddechowych.

    Brodziuszka wiechowata przyczynia się także do ochrony organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

     

    Skład: zagęszczony sok owoców z czerwonych winogron, zagęszczony sok z owoców jeżyn, ekstrakt z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) 10:1 standaryzowany na zawartość polifenoli (w tym antocyjanidyn), sok z owoców dzikiej róży, miód, ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra) 50:1 standaryzowany na zawartość 50% witaminy C, SunVital® (zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość cynku), ekstrakt z propolisu zielonego standaryzowany na zawartość artepiliny C, ekstrakt z pestek dyni (Cucurbita pepo) 4:1, ekstrakt z czosnku (Allium sativum) 4:1, ekstrakt z liści brodziuszki wiechowatej (Andrographis paniculata) 4:1. 

     

     

     


     

     

     

     

     

    KARTA

    informacyjna  →

    FAQ  →

    <<< POWRÓT

    Przycisk

    Nasi EKSPERCI

    OFERTA

    Informacje

    Kontakt

    Konsultacja

    z ekspertem

    Copyright  2018 -  Vitnatura. Wszelkie prawa zastrzeżone

    © 2018